Tot i que aquest curs ha estat molt diferent del que esperàvem, ja està aquí l’estiu. Les classes en línia, l’escola i l’institut ja s’ha acabat i comencen les vacances. Ara, els horaris són més flexibles, tenim més temps lliure i moltes vegades les rutines dels nostres fills i filles desapareixen. Amb tot, es pot instal·lar el caos a casa.

Però no ens hem d’oblidar que l’estiu és un molt bon moment per fer tot allò que durant el curs no hem pogut i podem tornar a crear les nostres rutines i hàbits familiars adaptats a la nova situació. Aquests són molt importants perquè els nostres fills i filles vagin guanyant autonomia. Per exemple, podem involucrar-los en la col·laboració de les tasques de la llar: fer el llit, parar taula, ordenar l’habitació i les joguines…etc.

Les vacances d’estiu són també una gran oportunitat per viure noves experiències i gaudir del bon temps, alhora que busquem la forma més motivadora per mantenir els hàbits de lectura, escriptura i d’estudi. Des de Creixent, us volem recomanar activitats que poden ser d’interès pels vostres fills i filles i que es poden instaurar en la nostra rutina de manera molt dinàmica:

 

1. Escriure un diari d’estiu

Una bona forma de treballar l’escriptura i l’expressió escrita de manera divertida és mitjançant un diari d’estiu. En ell, es poden incloure fotografies, adhesius, explicacions del que s’ha fet en el dia i tot el que passi per la vostra imaginació. És a més una bona activitat per passar temps amb els nostres fills i filles i també ens serveix com a record.

A Creixent hem dissenyat unes plantilles que podeu utilitzar per fer el vostre diari personalitzat.

Les podeu descarregar al següent enllaç:

https://drive.google.com/drive/folders/1RA6kRMVEb2mlnFMBGvg6cZFY8LqGsX2h?usp=sharing

2. Rescatar jocs de taula

Actualment la quantitat de jocs de taula que hi ha al mercat és enorme. Aquests són un molt bon recurs per potenciar certes habilitats al mateix temps que ens divertim. Jocs com “Quien es quien” o “Tabú” són una opció genial per treballar vocabulari i millorar l’expressió. El tan conegut joc “Dobble” ajuda als nostres fills i filles a millorar la seva atenció i rapidesa visual. Doneu una ullada als nostres posts d’Instagram on us recomanem altres jocs per potenciar diferents habilitats.

 

 

3. Fer un bon ús de les pantalles

A més de jocs de taula tradicionals també trobem moltes aplicacions i jocs en línia per seguir treballant. Aquí us deixem una petita llista d’apps gratuïtes que podeu fer servir:

  • Atenció i memòria: Fruit Memory, Tangrams
  • Lectoescriptura i ortografia: 4 fotos 1 palabra, Palabras conectadas, ReadUp by Gliffing
  • Consciència fonològica: Ahorcado kids, Jocs de lectura.

4. Aprofitar activitats quotidianes

A vegades, no necessitem cap recurs més que la nostra imaginació i la dels nostres fills i filles. Podem aprofitar els viatges en cotxe per sumar els números de les matrícules dels vehicles de davant, explicar pel·lícules que hàgiu vist i inventar finals alternatius o inventar històries on cadascú diu una frase. A més per fomentar la lectura podeu llegir junts els menús dels restaurants o dur a terme receptes de cuina conjuntament llegint cada un dels passos a seguir. Les opcions són infinites!

 

Us desitgem un molt bon estiu i ens veiem a la tornada!

 

Noelia Lòpez